UN VIS STRAVECHI

7 Apr. '21
Citeam zilele trecute ca Putin a promulgat o lege care-i permite sa-si continue presedentia pana in 2036, lasa ca, pe de alta parte, o ancheta social l-a decretat cel mai atragator (sau sexy, n-am retinut) barbat din tara lui.
Cu asemenea atuuri maseaza trupe la granita cu Ucraina. Specialisti europemi in domeniu, apreciaza ca razboiul poate izbucni intr'o luna.
Se pare ca doreste sa refaca "mareata Uniune Sovietica", ori asta, fara Ucraina nu se poate. Tarile baltice si Basarabia se tem si ele.
Oficialitati de-o parte si de alta a Atlanticului isi manifesta ingrijorarea iar barbatol sexy da asigurari de intentii pasnice.
Tot cu intentii pasnice se dezvolta doua noi arme, ultrasofisticate care se - sau se vor- experimenta in extremul Nord.
Putin se bazeaza pe lipsa unor politicieni de anvergura in Occident. Ba mai mult, acolo mai are si prieteni.
***
Angela Merkelest e fara indoiala primul. Neomarxista prin educatie, ascunsa in Partidul Crestin-Democrat-de dreapta- s-a dovedit fidela si principiilor si marelui prieten dela radarit. A inchis intai centralele atomo-electrice pe considerente ecologice pe de o parte si, pe de alta, ca sa salveze minieritul din Ruhr. Foarte patriotic, doar ca arderea carbunelui e foarte poluanta. Si imediat a aparut solutia salvatoare: gazul din Rusia. Tragem o conducta- Nord Stream 2- si avem combustibil berechet si ii facem un serviciu si prietenului nostru care avea nevoie de cumparatori. Statele Unite si-au exprimat dezacordul si au amenintat cu sanctiuni toti factorii implicati in acest proiect. Uniunra Europeana are o pozitie ambigua: nu vrea dependenta energetica de Rusia doreste ins, relatii amicale, asa ca Angela merge mai departe cu NS2. In ce priveste neomarxismul, tot dumneaei declara ca emigrantii contribuie la dezvoltarea economica a Germaniei. In 2019, din 83 milioane populatie, 10,7 erau straini si bineinteles majoritatea, musulmani. Cu ocazia aceasta mai respectam un principiu neomarxist: statul multinational si multicultural. Alt prieten al barbatului sexy este Erdogan. Turcia, poate fi ea membra NATO dar Erdogan cumpara rachete S400 dela rusi. Iar acum vantura idea Canalului Istambul care sa lege Marea Neagra de Marea Marmara ceva gen Suez sau Panama. Aceasta ar fi o cale la Apus de Bosfor. Degeaba protesteaza peste 100 de amirali turci intr'o scrisoare deschisa, invocand Conventia dela Montrex, baga cativa la inchisoare, ii ameninta pe ceilalti si isi vede de treaba. Intrebarea mea este: cui ar serviun asemenea canal?, Turcia avand cea mai mare parte a relatiilor sale economice cu Europa. Nu cumva, in felul asta ii usureaza Rusiei accesul in Mediterana, ca nu trebue sa uitam visul Rusiei tariste de a ajunge la Tarigrad / Constantinopol. Un lucru esta cert: Putin este un politician cum lumea occidentala nu are. Cu toata destramarea URSS el a pastrat dorinta de grandoare a fostilor conducatori ai tarii, fie tari, fie secretari generali ai partidului comunist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *