ISTERIE

29 Februarie 2020. De cateva saptamani principalele stiri la jurnalele de actualitati se refera la coronavirus: ce se intampla in China, cum s-a extins in Asia de Sud-Est, ba mai mult, si in Europa, cate cazuri sunt in Italia, cati romani -sau greci-  au venit din Italia, s.a.m.d.  Natural, au aparut si adeptii conspiratiei: virusul a fost produs artificial in laboratoare sau a aparut din cauza ca la Wuhan s-a creat o atmosfera toxica, etc., etc.

Lumea este isterizata,rafturile magazinelor se golesc, autoritatile dau tot felul de sfaturi si indicatii. Mastle de protectie ba sunt eficiente, ba nu sunt si sunt fabricate toate in China, dar si Romania produce, iar pretul lor in Italia a ajuns la 15 Euro, etc.

Daca ne uitam mai de aproape, vedem ca in Romania sunt confirmate 3 cazuri de infectie cu acest virus chinezesc iar 52 de persoane se afla in carantina. In acelasi sezon -iarna 2019-2020- de gripa au murit 28 de oameni de care nimeni nu zice nimic.  In ce priveste Grecia, numarul celor ce s-au sfarsit de gripa este (oficial) 38.   Si nici aici nu face nimeni caz.  Ce sa comentezi? Ce poti spune, doar “Dumnezeu sa-i odihneasca!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *