BORIS JOHNSON ?

Cumnatul lui tata, unchiul Manole, -Clidis- avea un frate mai mare, Nenea Fraulica…. Fraulica? asta ce mai e? Povesatea e asa: Cand s-a nascut baiatul, primul copil si pe deasupra si baiat, a fost asa o mare bucurie ca s-a facut un chef de pomina, familie, prieteni, vecini, na rog, o intreaga liota. Si cum erau ei de … entuziasmati, s-au hotarat sa mearga imediat la Primarie, sa-l declare, sa se consemneze Oficial Evenimentul.  S-au suit in trasuri si-au mers-tot alaiul- la Primarie. Functionarul dela Starea Civila era treaz si si-a facut datoria: – Numele tatalui? -Clidis a raspuns tatal. Si omul a scris “Clidis”. Si cum la romani -de regula- prenumnele copilului este acela al nasului. omul a cuntinuat: – Numele nasului? -Doar ca in loc de Ion, sau Mihai, sau Vasile, nasul a raspuns foarte clar “Frangulis”  ca in aburii alcoolului nu s-a gandit la sensul intrebarii.

Cum sa pui asa un nume unui copil nou-nascut, fiinta pura si  absolut nevinovara ?  Auzi: Frangulis Clidis!  Doamne feresre!  Vazand insa omul, ca din toata  adunatura aceea de cheflii zgomotosi si nepasatori nu are cu cine sta de vorba,  si-a luat libertatea sa corecteze- intr’un fel- situatia si l-a “indulcit” trecand in certificat “Frangulea” .  Singurul lucru care s-a mai putut face dupa acea, a fost diminutivul Fraulica.

Nici nu vreau sa ma gandesc ce a suferit bietul copil in anii de scoala tinta ironiilor celorlalti  copii.

Pana aici am avut de a face cu un nas ce se chema Frangulis.   Intrebarea mea este:  cum il chema pe nasul lui Boris Johnson?  Nu cumva K.G.B.?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *