ANCA, TOT EA.

Anca noastra n-a fost intotdeauna IT. Copil fiind, avea o voce placuta, ii placea sa cante, si era foarte activa in corul scolii, asa fel ca familia intrevedea o cariera artistica. Dupa liceu a urmat cursul de canto dela Caminul Cultural, unde a avut parte de aprecieri laudative. I se prevedea o cariera reusita de soprano si nu putini erau aceia care o considerau o a doua Angela Gheorghiu.
Intre timp, temandu-se sa nu-si piarda silueta si sa ajunga ca alte mari soprane -multe fiind supraponderale- si, pe de alta parte, avand si un intens interes pentru botanica, a devenit vegetariana. Intamplarea, ea insasi spune sansa, a facut sa-l cunoasca pe celebrul Gourou Wegan care, recunoscand imediat realele ei calitati, a luat-o sub aripa lui ocrotitoare. I-a impartasit din tainele sale, i-a recomandat sa evite cu orice pret hrana processata si i-a prescris -pt. tonifiere- o cura intensiva de ceapa de apa si usturoi. Usturoi autentic, autohton- allium sativum- – si nu din cel chinezesc, care, vai , precum multe marfuri produse in China , este de o calitate indoielnica, acesta avand eterurile volatile extrem de diluate.
Terminandu-si studiile de canto. a fostb angajata la celebra Colentyna Opera House fiind distribuita in rolul Laurettei din Gianni Schicchi.
In seara premierei, avand -cum era si natural- trac, a luat, dupa sfaturile maestrului ei, o doza  dubla din reteta prescrisa.  La rampa fiind, celebra arie Oh, mio bambino caro! pe care conta pt. aplauze, i-a marcat sfarsitul .  Sfarsitul unei cariere ce abia incepea….

Ce s-a intamplat? Ei bine, mixajul de ceapa de apa cu ustroi autentic, are greutatea specifica mai mare decat a aerului, si  efluviile din Oh, mio bambino caro au coborat, natural si inevitabil, in fosa orchestrei, unde au adormit mai inta suflatorii si percutia si dupa cateva octave si instrumentele de coarde. Au ramas   in functie-ca as zic asa- doar dirijorul care era pe podium-la o cota peste nivelul orchestrei- si un contrabasist care avea nasul infundat.
Va imaginati ce a fost in sala. dar nici fluieraturile, nici huiduielile n-au putut reanima orchestra. Ministerul Culturii a ordonat o ancheta, conducerea C.O.H. a fost schimbata, iar Anca noastra a fost nevoita sa-si schimbe cariera, si asa a ajuns IT. Deocamdata nici hard-ware-ul nici soft-ware-ul nu sunt -olfactiv- sensibile. Am zis deocamdata ca aflu ca se lucreaza intens la biocalculatoare. Atunci vom vedea .  Ce va face Anca atunci cand biocalculatoarele vor adormi si ele, nu stiu.    Presupun ca la asta se gandeste atunci cand are o clipa libera si ia, in fotoliu, pozitia gibonului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *