ALEGERI PARLAMENTARE GRECIA 2019

Astazi, 28 Iul. , sunt trei saptamani dela vot si eu tot nu-mi revin. Ca Nea Dimocratia a castigat alegerile, era de asteptat, o spuneau toate sondajele anterioare. Nimic de zis! Dar sa intre in parlament doar un singur -unul singur- partid comunist din cele cinci care au candidat, de-asta nu-mi revin.  Si vorbim  de  partide comuniste autentice, de sorginte (tare-m place cuvantul asta)  marxist – leninista pura, steag rosu, secera, ciocan, ma rog, tot tacamul.   Exprimand toate aceeasi filozofie,  punctata de inerente diferentieri- trotskist, internationalist, maoist, s.a.m.d.- neesentiale insa.  Si ma refer doar la partidele comuniste “pur sange”, las la o parte toate celelalte partide de stanga, revolutionare si antiimperiaiste.

E adevarat ca, precum in viata, exista o alternanta: una rece / una calda.  Nu pot zice ca m-a consolat, dar oricum, consider ca un fapt pozitiv intrarea in parlament a partidului -destul de tanar  (2016)  Solutia Elena a lui Kiriakos Velopoulos. Este imbucurator faptul ca, daca nu Autoritatea, macar poporul a recunoscut, in acest mod, meritele lui K. V. , acest cercetator neobosit al arhivelor manastiresti   dela Sf. Munte. Nu pot sa nu ma intreb:  oare ce ar putea gasi Velopoulos cercetand arhivele Vaticanului, daca doar la Manastirea Sf. Dionisie a descoperit acele nepretuite scrisori ale lui Iisus? Dar, se’ntelege, ar avea nevoie de sprijinul guvernului, ca arhivele Vaticanului nu sunt biblioteca publica….

Omul are vaste posibilitati, de-asta zic ca ar trebui sustinut pe langa guvernuln italian.  Eu cred ca daca ar cerceta arhivele Vaticanului, ar gasipoate, chiar scrisorile lui Adam catre Eva…    Poseda oare actualul guvern suficiente minti luminate pt. a intelege valoarea acestui om?

 

 

Acum, ca veni vorba de oameni valorosi, nu  ma pot impaca cu idea  ca nu si-a  gasit locul in parlament Adunarea Grecilor, partidul lui Artemis Sorras.  Ce sa mai vorbim. probabil ca trbue sa ma obisnuiesc

cu idea ca nu de oameni deosebiti duce lipsa Grecia ci de ceeace se cheam a “recunostiinta”.  Acest om care, s-a oferit sa achite, din averea sa personala,  datoria externa a Greciei, nu are loc in parlament!   Poftim!    A. S. nu figureaza in lista Forbes  (intre noi fie vorba, trebue sa aduni banii lui Bezos cu-ai lui Gates plu ce are Warren Buffet, ca sa ajungi la Artemis Sorras) ca nu vrea sa  se extinda in afara, din, pur si simplu, patriotisma.  El vroia sa ramana totul aici, in Grecia si tot grecul sa prospere,  Asta se cheama patriotism!. Daca Velopoulos ar fi scos la vanzare scrisorile lui Iisus,-in  America-sa zicem-n-ar fi gasit cumparatori ?  Haida-de!

Din pacate, poportul grec nu dovedeste recunostiinta pentru binefacatorii sai….

Ca proba,  ca Artemis Sorras ce se vroia binefacatorul tarii, nu numai ca nu-si are locul sau in Parlamentul tarii ci se gaseste si in puscarie….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *