A Propos de BANCA MONETARA

Pentru cine nu e la curent cu realitatea romaneasca, bunaoara Catalin G. care e in capatul celalalt al lumii, Banca Monetara este o gaselnita a d-nei prim ministru care, de fiecare data cand deschide gura lanseaza, cu candoare, cate o perla.

Ma gandeam, vazand tot circul politic din zilele astea, ce destin ciufut are si tara asta.  De regula in natura  alterneaza niste cicluri, chiar si dincolo de cercul polar exista si o vara, mica, timida si amarata, dar totusi, o vara.  De ce, Doamne, dupa patruzeci de ani de comunism, in loc sa ne luminam si sa ne usuram,  avem iarasi parte de intuneric, de rau si de urat?

Bancul acela cu diferenta intre pesimist si optimist a fost lansat, pe semen, de un filozof.  Pe vremea lui Nea’ Nicu ziceam ca mai rau de-atat nu se poate… Nu vreau sa se creada, in niciun caz, ca-l regret pe Nea’ NIcu.  Doamne fereste!  Dar in ceea ce’l priveste, eu cred ca el isi iubea tara.  Ca a fost un tiran, de acord, probabil ca puterea este ochiul dracului in mai mare masura decat banul.  Ca n-a facut ce trebuia si cum trebuia, se datoreste imensei lui inculturi.  Dar am convingerea ca Romania, a iubit-o , a vrut-o mare si puternica si a slujit-o asa cum s-a priceput el, in putinatatea lui. .  Chiar daca numai ca sa se plimbe el in caleasca regala. Si sa doarma la Buckingham, or something.   Dar pt. asta, avea nevoie de o ROMANIE MARE.   Si a stiut si pe plan international sa faca reclama tarii.  Tara era pe primul plan, nu omul.  Ca e bine sau rau, nu discut asta.

Iar acum, in locul lui, avem parte de niste pungasi care n-au nici Dumnezeu, nici lege – alta decat sa-si umple buzunarele – si care isi bat joc de tara asta fara rusine si nici frica de pedeapsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *