10 NOEMBRIE 2019 – PRIMUL TUR

Alegeri prezidentiale : cum vedem, pronosticurile care o aratau pe Viorica Dancila pe locul al doilea s-au dovedit exacte. Manevra aceea “sa-l votam pe Barna ca sa nu iasa Dancila pe locul doi” s-a dovedit total ineficienta. Madam Dancila se umfla’n pene, e mai tare ca oricand.
S-au auzit multe in ultima vreme: – ca PSD-ul e pe duca, -ca pana si Tariceanu s-a saturai, -ca mai bine sa revina Ponta in PSD, -ce sa caute o analfabeta la carma tarii cand n-a fost buna nici de primar la Videle, samd.  Si totusi, Viorica Dancila a fost considerata  persoana demna de incredere si votata de doua milioane de concetateni de-ai nostri. Daca ar fi votat toti romanii-prezenta la vot a fost doar  47,7%-, vezi bine ca Viorica noastra ar fi obtinut patru milioane de voturi.

Si este normal daca ne gandim cine sunt acei ce o voteaza.   In primul rand sunt fostii comunisti, cei ce sufera de nostalgia trecutului luminos.  Un trecut in care Romania juca un rol important pe plan international, cand presedintele tarii (chiar daca era si el analfabet)  discuta dela egal la egal cu presedintele Statelor Unite, cu Regina Angliei si cu alti sefi de stst.  Un trecut in care oamenii nu plecau din tara, aveau aici fiecare slujbusoara  lui si chiar daca nu erau toate asa cum trebue, se mai strangea un pic cureaua si pana la urma, toata lumea se descurca.  Si sa nu uitam ca tara era industrializata, se produceau masini si tractoare si multe mergeau chiar la export.  Iar agricultura fusese colectivizata si holdele bogate unduiau sub soare  in bataia vantului.

Si se lucra intens la sistematizarea satelor si s-a realizat si Canalul Dunare – Marea Neagra si Casa Poporului, o constructie cum nu mai are nimeni in Europa.

Si Romania avea o flota de zeci-daca nu sute- de nave care colindau toate marile si oceanele lumii.   Si nu venisera grecii si norvegienii sa ni le ia pe un pret de nimic.  Basescu stie mai bine, ca ne mai avand nava, a intrat in politica!  Ce er sa faca omul?

Pe langa cei de mai sus, mai exista o categorie care, indiferent de orientarea poliitica, aa votat-o pe Viorica: sunt bunii romani care tin minte cele invatate la istorie in clasa a sasea. Sa nu uitam ca noi am stat vreme de veacuri la hotarele Europei si am aparat-o.  Daca nu erau Vlad Tepes si Mircea cel Batran si Stefan cel Mare si atatia alti domnitori sa se lupte cu turcii si cu tatarii si cu alte hoarde barbare, sa le tie piept si sa-i respinga, unde ar fi fost Europa acum?  Si acuma, sa vina madam Merkel si altii sa ne spuna ce si cum sa facem?   Ce nevoie avem noi de Europa?    Mai curand ea are nevoie de noi ca sa-i cumparam masinile si alte alea.  Poporul nostru are o vorba inteleapta: decat codas in oras, mai bine’n satul tau fruntas.  Europa sa-si vaza de treburile ei si noi de ale noastre. Si sa nu mai mearga “cine stiu eu” pe la Bruxelles si sa vorbeasca pe straineste acolo si sa bage strambe.

Si sa n-o mai  barfeasca atata gurile rele pe Viorica, auzi!  ca e analfabeta.  Cum sa fie analfabeta ca doar a fost si europarlamentar.  Iar ca primministru, s-a achitat foarte onorabil de toate sarcinile.   Daca pe undeva ceva nu a mers bine, este din cauza ca mai este cate un functionar care nu-si face datoria si nu trebue acuzat primul ministru sau guvernul.   Si la urma urmelor,  Viorica este si frumoasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *