UNDE MEERGEM ?

Aflu ca zilele trecute au fost arestati in Statele Unite Anouar Haddachi -35 de ani- si sotia sa, Julie Maes -32 de ani-. Acesta, nascut in Belgia si stabilit la Birmingham a plecat in 2014 , impreuna cu nevasta, in Siria unde s-au inrolat in ISIS. Una din misiunile tanarului Haddachi a fost sa decapiteze oameni. Si a decapitat peste 100 de persoane. A fost un tip foarte productiv si sunt sigur ca nevasta-sa e mandra de el.
Ma gandesc ca daca marea majoritate a oamenilor -cel puti pe aici, prin Europa si ma refer la bastinasii europeni- nici macar o gaina nu sunt in stare sa decapiteze , e o problema de civilizxatie si cultura crestina.  In timp ce musulmanii-chiar nascuti in Europa- au parte de o cu totul alta educatie. Faptul ca traiesc in Europa, pt. ei nu inseamna nimic, n-au nici o legatura cu cultura si civilizatia noastra.
Ce este si mai frumos abia acum vine: in timp ce el opera decapitari in Siria, guvernul Majestatii Sale ii platea -in cont-  ajutoarele sociale (cca. 10.000 de lire).

Traim o epoca a absurdului.  Alfred Jarry si Eugen Ionesco daca ar trai acum s-ar simti de-a dreptul rusinati si umiliti de lipsa lor de inspiratie.  Sa accepti niste zeci de milioane de paraziti musulmani care,  nu vor sa se adapteze la civilizatia ta, iar tu sa-i -practic- subventionezi, in numele lui “politically correct”, este nu numai absurd ci si stupid.

Si periculos pe deasupra, din randurile lor reecrutandu-se teroristi si violatori.

Situatia actuala s-a creat in tarile vest-europene dupa cel de-al doilea razboi, ca o consecinta a disparitiei sistemului colonial.   In general fostele colonii libere si independente s-au aflat in fata unor probleme pe care inainte nu le avusesera  si pe care nu stiau sa le rezolve.   Fostele metropole, suferind de complexe de culpabilitate, au acceptat   refugiati din fostele colonii,  fara a avea in prealabil vreun plan sau strategie in acest sens.  Pe care -plan sau strategie- nu le au nici acum.  Dupa cat se pare nimeni nu s-a preocupat de adaptarea acestor oameni la conditiile noi de viata.

Si asa s-a ajuns in aceasta situatie absurda, de viata in paralel, nu in comun.  Europenii traiesc in continuare asa cum s-au obisnuit de generatii si sunt obligati sa accepte alaturi enclave de musulmani violenti care traiesc dupa  “sharia”.   Si nu exista nici o speranta  ca situatia sa se schimbe, decat in rau.  In timp ce Europa se depopuleaza ( natalitate medie 1,38 fata de ninimul 2,1, necesar pt  regenerare) musulmanii -poligami- fac si opt si zece copii.   Muamar Gaddafi (tata a zece copii) o spunea clar ca in 20-30 de ani Europa va fi musulmana.

Din nefericire conducatorii din ultima vreme ai tarilor europene sunt de slaba calitate.  Cel mai bun exemplu: Germania, tara cu cea mai mare pondere econumica, este condusa de fata unui pastor comunist -care a emigrat din Germania Federala in  G. Democrata si , dupa cat se vede, a fost educata in principiile marxist-leniniste.  Politica ei in materie de  refugiati imi aminteste de “internationalismul prolotar”.  Ca sa pretinzi ca “emigrantii contribuie la dezvoltarea economica a Germaniei” cand acesti emigranti -marea majoritate- sunt analfabeti si n-au nici o meserie, este si fals si absurd.  Iar politica d-nei Merkel  nu face decat sa incurajeze fluxul de emigranti.

Pe de alta parte, Uniunea Europeana, pe care multi o vereau -sau sperau-  cu ani in urma sa fie niste “Statele Unite ale Europei”, este departe de acel ideal.  Departe de a fi o uniune politica a ramas doar una economica, si aceasta cu tendinte divergente (Brexit, Catalonia…)

Ca sa nu vorbim de  State Unite care in ultimul secol au fost un fel de frate mai mare al Europei, intervenind -militar- in cele doua mari razboaie si contribuind la redresarea ei economica, dupa cel de-al doilea, vezi planul Marshal.  Acum insa, din pacate, este condusa de cineva cu mentalitate de maistru de santier care nu vede dincolo de lungul nasului.  Deranjat de expansiunea economica a Chinei a adoptat o politica protectionista, care in interior s-a dovedit -deocamdata-  eficienta, dar pretul aurului este in crestere.  Vede in Europa un concurent si baga zizanii -brexit-.   Are o politica ambigua fata de Rusia.  In relatai cu Turcia dupa invazia acesteia in Siria a dat declaratii contradictorii dela o zi la alta si si-a tradat aliatii Kurzi.   Nu vrea sa accepte fenomenul de incalzire globala a planetei in ciuda evidentelor (apar pamanturi noi ce nu existau pe nicio harta, in urma topirii calotelor polare). Ca sa nu mai vorbim de comportament si maniere- vezi vizita in Marea Britanie-.

Europa are nevoie -urgenta nevoie- de politicieni de anvergura , vizionari, asa cum au fost W. Churchill si de Gaule.  Se spune ca marii conducatori in momente de criza apar.   E timpul.   Altminteri se va adeveri profetia lui Gaddafi.

–Febr.  2020–

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *