ULTIMELE STIRI-7 Mai 2019

Doamnei Firea, primarul-general- al capiralei i s-a depistat prezenta unei sarme de 4 (patru) cm. in colon. Este singurul primar al unei capitale de tara europeana -membra U.E., sau nu- care are o sarma in colon. Vestea m-a socat, n-am putut dormi pana catre dimineata. Dupa cat se stie, colonul -caruia in limbaj profan i se mai spune si mat gros- face legatura intre stomac si… mediul inconjurator. Cum si pe ce cale sa ajunga o sarma de 4 cm. acolo? Intr’o conferinta de presa, d-na primar -care si dansa este nedumerita- a subliniat ca nu inghite nimic nemestecat, fapt care, spun comentatorii, se vadeste si in relatia tensionata cu seful partidului sau. Atunci, daca nu a mancat-o, cum sa fi ajuns sarma acolo? Ca doar d-na primar -general- nu este macac care isi baga banana- asa cum am vazut intr’un film documentar- ba in gura, ba in….colon.
Pe de alta parte, daca sarma provine din stomac, ce dimensii trebue sa fi avut obiectul respectiv, stiut fiind ca stomacul este un mediu foarte acid. Cel putin in Romania-nu posed date despre alte tari-pH-ul in stomac este practic, 1, inca dinainte de revolutie, cand oamenii erau nevoiti sa manance vrure si nevrute.

Cert este ca sarma aceea nu trebue sa ramana acolo, iar la conferinta de presa, nici domnia sa nu a mentionat si  nici ziarestii nu au intrebat-o daca si-a facut vreo clisma.
Parerea mea personala este ca in cazul in speta-fiind dumneaei si blonda pe deasupra,- singura solutie ar fi o clisma magnetica.
Asteptam desfasurarea evenimentului.
O alta stire de ier care trebue retinuta este hotararea d-lui J.-C. Junker de a denunta la Summit-ul dela Sibiu din 9 crt. un fake-news. Inca odata vedem ca fara limba engleza nu ne mai putem intelege intre noi. Imaginati-va cum ar fi viata noastra fara smartphone si fara whatsup! Vai, vai noua, Doamne!
Revenim la simpaticul presedinte, care, gasesc ca seamana cu bunul meu prieten Dan Stefanescu. Dansul sustine ca teoria germana conform careia Transilvania a fost colonizata de sasi e falsa. Nu sasii au colonizat Transilvania, ci luxemgurghezii! Cu ani in urma a facut o vizita la Sibiu si s-a intretinut cu primarul orasului, pe nume Klaus Johannis in limba luxemburgheza si s-au intele3s foarte bine.

Ma gandesc la destinul tarii noastre, situate la rascruce de – drept sa spun, nu-mi place cuvantul, suna urat, dar nici nu poti spune la intersectie de drumuri, ca ii lipseste latura simbolica- reiau, deci, tara aflata la rascruce de druumuri, in calea tuturor migratiilor, mai toate salbatice.  Dela Rasarit au navalit huniii, tatarii, muscalii, mongolii, dela Miazazi turcii iar dela Apus, ostrogotii, vizigotii si aflam acum ca si luxemburghezii. Macar astia n-au fost salbateci ci, dimpotriva gospodari, si nici n-au avut pretentia de alipire a Transilvaniei la Luxumburg.  Si nici veleitati de independenta n-au avut.  Daca facem abstractie de acestia din urma, si ne gandim la toate celelalte hoarde barbare   isi capata explicatia- cu asemenea ereditati-  si existenta lui Dragnea,  Mazare, Ghita, a PSD-uluisi a celorlalti raufacatori dela conducerea tarii.

o alta stire-pardon, news- ne spune ca  Al Dahran Holdings, firma din Emiratele Arabeb Unite3,  a preluat Avicola Braila si ca intentioneaza sa investeasca cca, 500 de milioane  $ si sa faca in Insula Mare a Brailei cea mai mare exploatare agricola europeana.  Lasand eufemismele la o parte, aflam ca de fapt, arabii au cumparat pamant in Romania.

Cineva imi poate raspunde ca si italieni si francezi au cumparat pamant in Romania.  Mare diferenta : nici italienii, nici francezii nu vor fi vreodata tentati sa colonizeze Romania, sunt foarte bine la ei acasa.   Si chiar daca ar face-o, suntem de acelasi neam, aceeasi religie, aceeasi cultura.   In schimb,  cand maine-poimaine se va termina petrolul din subsol, ce vor putea face arabii care nu  vor mai avea unicul lor mod de subzistenta?   Foarte clar: vor veni in Europa unde exista de toate iar populatia ei nu se reinnoieste.   Deja traiesc in Europa peste 50 de miliane de musulmani.

Nu a fost intotdeauna asa.  Bunicul , Costache Dimiruli, si-a luat cetatenia romana in 1921, cand s-a hotarat sa cumpere pamant.  Ca pasaportar nu avea acest drept.  Si consider ca asa e just.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *