O LUME NEBUMA

Citeam in urma cu doua-trei saptamai ca in Statele Unite s-a emis primul pasaport in care, la rubrica SEX era specificat “x”.
In partea astalalta a Atlanticului, in Franta, ultima editie a dictionarului Le Robert in afara articolului hotarat persoana a treia “il” pentru genul masculin si “elle”, pentru genul femenin, a mai aparut si un alttul “iel” destinat celor ce nu se identifica cu nici unul dintre cele doua genuri cunoscute pana acum. Adica genului “x”, cum zic americanii.
Dupa cate bag seama, suntem abia la inceput. Filologii vor avea de lucru sa gaseasca forme noi de substantive corespunzatoare genului celui de-al treilea. Pana acum aveam profesor sau profesoara ori doctor sau doctorita, dar, vezi bine, nu mai sunt suficiente, trebuie create forme noi pentru substntivele de genul “x”.
Asta insa, nu e treaba noastra, se ocupa de ea MARXISMUL CULTURAL care vrea cu orice chip sa schimbe societatea.
Nu stiu ce parere o avea Marx -acolo, langa cazanul cu smoala, unde se afla acum- vazand ca urmasii lui nu mai sufla o vorba despre dictatura proletariatului si nici despre lupta de clasa, oricum Neomarxismul si Marxismul Cultural, traiesg si domnesc, conform unei expresii grecesti (ζει και βασιλευει)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *