NEISPRAVITII

Razvan Teodorescu, critic de arta si vicepresedinte al Academiei Romane a dat zilele trecute – 21/12 – un interview la Newsweek – Romania, din care aflam niste lucruri interesante:

Unul – 1 – este ca romanii ii datoreaza libertatea de azi d-lui Iliescu si generalilor Vlad si Stanculescu .

– 2 – Nu d. Iliescu a chemat minierii, ci niste functionari (?) fesenisti.

– 3 – E adevarat ca le-a multumit, dar a facut-o ca sa inteleaga (minierii) ca treaba lor s-a terminat si sa plece acasa.

Replica ziaristului: – “dar i-a trimis la Universitate” . ” – Ca sa planteze flori” . “- Dar le-a spus sa mearga la Universitate, sa instaureze o democratie veritabila” “-Da, a fost o gresala”.  -“Dar mortii?”   – “S-a  intamplat din cauza panicii,  si a haosului, ca au venit diversi actori si regizori si s-au amestecat in treburile armatei”   (I. Caramitru, A. Visarion si S. Nicolaescu).

Un lucru rezulta foarte clar, anume ca Iliescu ” a salvat revolutia” , precum si cei doi, sefii Armatei si Securitatii, care au ordonat sa nu se foloseasca armamentul si trupele sa reintre in cazarmi.  “Altminteri ar fi fost un macel”.  Nu am inteles cine ar fi putut provoca macelul, din moment ce sefii Armatei si Securitatii nu il doreau,  iar golanii din P-ta Universitatii, in niciun caz, ca nu aveau arme, si de  altfel, erau niste “neispraviti” , la fel ca si protestatarii de acum din Piata Victoriei.

Una din “Legile de baza ale prostiei umane”  (Carlo Maria Cipolla ) este ca numarul prostilor e mai mare decat ne imaginam, iar alta, ca prostii se gasesc  la toate nivelele si in toate mediile, inclusiv cel universitar.    Imi iau permisiunea sa-l parafrazez:  dupa cate vedem in ultimii ani, si secaturile sunt mai multe decat credeam si, tot asa, la toate nivelele.  Nu ne ajungea un Petre Comarnescu tot critic de arta si agent al Securitatii (agentul Anton) mai aveam nevoie de unul care sa-i omagieze pe Iliescu, Vlad si Stanculescu.  Si sa expedieze repede ca NEISPRAVITI multimea de romani cinstiti si corecti care nu sunt  de acord cu minciuna si hotia si manipularea legilor.  

O ultima asertiune: tara e condusa – in continuare – de securisti, nu aceeasi ci  “garda a doua”.   El insa, n-a avut nimic de a face cu aceasta institutie…

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *