LUKASHENKO

Duminica 9 Aug. d. Lukashenko a fost ales pt. a 6-a oara consecutiv in functia de presedinte al Bielorusiei cu 81,6% din voturi. Asta este procentajul dumisale, intotdeauna castiga cu 80-82%.
D. Lukashenko este un intelectual, are doua licente, una in istorie si fiind dupa ce a terminat armata-unde a fost comisar politic- a fost vicepresedinte de sovhoz, a studiat si agronomia.
Are 66 de ani si si-a pus viata in slujba poporului, find de 26 de ani presedintele tarii. Imediat dupa victoria in alegeri a fost felicitat de Putin si Xi Jinping. Si de aproape 4 saptamani s-au gasit unii -niste sobolani- dupa cum i-a denumit chiar dansuls, sa iasa un strada si sa conteste alegerea. Cum zice chiar dansul, cum sa masluiesti asa un procent, 80%? E imposibil.
Realitatea este ca sunt multe forte oculte care-i manevreaza pe acesti protestatari: forte reactionare din Europa, NATO, statele baltice, Polonia, biserca catolica si cine mai stie cine mai are interesul sa destabilizeze Bielorusia doar asa ca sa faca rau Rusiei, care este singurul sau partener si aliat.
Lukashenko are doar 66 de ani, este in plina vigoare, ar putea sluji tara inca mult si bine, cate zile o mai avea. Ca veni vorba mai ‘nainte de cei doi mari coducatori, daca stai sa te gandesti si Stalin si Mao au fost in functie pana la sfarsitul vietii. Stalin a fost prim-secretar, presedinte din 1922 pana in 1953 , 31 de ani, iar Mao, si el prim-secretar din 1943 pana in 1976 adica 33 de ani , in timp ce Lukashenko nu e presedinte decat de 26 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *