INSTITUTUL de STUDII SOCIALE

In iarna trecuta, cu ocazia alegerilor prezidentiale din Statele Unite, toata lumea a realizat brusc ce puternica e stanga americana.

Cu oarece emotie si temere, natural, am inceput sa ne interesam de un fenomen care iesise de multi ani in afara preocuparilor noastre (marxism, neo-marxism, marxism cultural…). Au aparut mai multe informatii si dela oameni aflati mai aproape de subiect, si asa am ajuns la Scoa dela Fankfurt. Iar acum, vreau sa fac o recapitulatie, sa vad daca am inteles bine chestiunea.

La inceputul sec. XX s-a vazut ca teoria lui Marx nu mai este valabila. Proletariatul a deceptionat. Conform teoriei marxiste, cu ocazia razboiului, ar fi trebuit sa intoarca armele contra dusmanului de clasa si sa puna mana pe putere, oare el a preferat sa lupte pe front, aparand sistemul.
Dupa razboi, in anii ’20 mai multi intelectuali germani, in principal filosi si sociologi de convingere marxista au constituit “Institutul de Studii Sociale” sub egida Universitatii din Frankfurt, formand ceeace mai tarziu se va chema”Scoala dela Frankfurt”. Au functionat acolo ca profesori in general pana in 1933, cand, de teama lui Hitler ajuns la putere au emigrat intai in tarile vecine ca la un un moment dat sa se gaseasca in Statele Unite, cei mai multi la Columbia University

In Scoala dela Frankfurt au fost noua personalitati. Iata-le:

— Max Horkheimer-1895-1973, german dintr’o familie de evrei ortodoxi proporietari a mai multor fabrici de textile. Filosof si sociolog infiinteaza in 1923 “Institutul de studii sociale” care se va inchide dupa venirea lui Hitler. In 1933 emigreaza la NY unde Columbia Univ. va gazdui din ’34 si Inst, de Studii soc. Din 1942 conduce “the Sdcientific Division of the American Jewish Committee”.

— Theodor Adorno 1903-1969, evreu doar dupa tata-Wiesengrund- Adorno fiind numele mamei, venita din Corsica. Filosof, sociolog, musicolog si compositor, foarte activ in toate aceste domenii. Intre 1937 si 1949 se afla in Statele Unite, dupa care se intoarce in Germania.

— Herbert Marcuse -1898-1979-evreu-german, filosof, sociolog si teoretician politic. A criticat capitalismul, comunismul sovietic si societatea de divertisment. In 1934 se stabileste in Statele Unite. Este considerat parintele noii stangi.

— Friederich Pollock-1896-1970, evreu doar dupa tata. Este cofondaror in 1923 al Institutului de Studii Sociale. Bun prieten cu Horkheimer pleaca impreuna cu el in America de unde Se intoarce in 195o. –Erich From-1900-1980, dintr’o familie de evrei ortodoxi germani, filosof, sociulog si psihilog. Intre 1934 si 1949 preda la Columbia Univ. dupa care activeaza in Mexic pana in i974. Isi sfarseste viata in Elvetia.

— Otto Horchheimer-1905-1965, evreu german, sociolog, jurist, filosof. Din 1937 activeaza la Columbia Univ. in afara activitatilor stiintifice a lucrat si pt. “Office of Strategic Services” -precursorul CIA-ului-. Nu se mai intoarce in Germania.

— Leo Lowenthal-1900-1993, evreu german, filosof si sociolog, din 1934 se se afla la Columbia Univ. iar din 1956 preda sociologia in California la Berkeley Univ.

— Franz-Leopold Neumann-1900-1954, evreu german din Silezia (azi Polonia), filosof, jurist si politolog, urmeaza acelasi drum: exil in Statrle Unite, cariera universitara la Columbia si, precum Horchheimer, colaboreaza cu OSS. Cu numele de cod “Ruff” transmite documente unor spioni rusi din US.

— Henryk Grossman -1881-1950, evreu germano-polonez, economist si activist marxist, este invitat in 1922 la Frankfurt la Inst. de St. Soc. Paraseste Germania dupa 1933 ca sa revina profesor la Leipzig in 1949. *** Lucrurile au devenit clare. S-a vazut cu ocazia razboiului, ca nu se poate conta pe prolerariat pt. schimbarea revolutionara a societatii. Nici proletariatul nu mai e acelasi, ca pe vremea lui Marx, nu mai lucreaza sapte zile pe saptamana cate 12-14 ore, acum lucreaza 40 de ore saptamanal, vine la fabrica cu masina, acolo beneficiaza de tot felul de echipamente de protectie, s-a cam imburghezit.

Asa a aparut neu-marxismul si marxismul cultural care nu se mai adreseaza proletariatului. Deci, daca nu putem schimba sodietatea incepand de jos, s-o schimbam incepand de sus. Dela suprastructura: cultura, invatamant, religi, Organizarea familiei, sistem politic, totul trebue schimbat sau cel putin pervertit. Nu e de vina stanga americana, pandemia a inceput dela Institutul de Studii Sociale de pe langa Universitatea din Frankfurt.

Care Institut de cine a fost format? Si uite cum s-a ajuns dela o gasca de marxisti dela Frankfurt la BIG RESET! Iar saracul Marx se intoarce in mormant vazand ce parere au adeptii lui despre dictatura proletariatului.

Trebue sa fim convinsi ca toate relele care napastuiesc planeta in ultimii zeci de ani, poluarea aerului si a apelor, topirea ghetarilor, defrisarile fara masura, imputinarea animalelor salbatice si orice alte probleme de mediu, vor fi rezolvate in mod corect din punct de vedere politic de catre transgenderi si familiin de homosexuali respectand in totul secretul datelor personale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *