DESPRE IMPOZITE

Am primit de la Rodica Tanasoca un mail pe care il reproduc mai jos. A mai circulat dar merita sa fie recitit. E vorba de declaratia fiscala a unui englez, care la rubrica “Persoane intretinute”, raspunde:

“-2,1 milioane de imigranti ilegali

-4,4 milioane de someri

-900 de mii de puscariasi in 85 de inchisori

-Coroana

-Guvernul

-Camera Comunelor si Lorzilor

-plus 650 de europarlamentari europeni”

Formularul i-a fost respins ca fiind incorect, la care omul raspunde:

“-De ce? Am omis pe cineva?”

Bancul e usor de inteles, nu e nimic de explicat.  Este usor cinic, dar are o doza de adevar.  Situatia nu este specifica Angliei, este comuna pt. toate tarile democratice.  Statul nu are alte venituri decat impozitele platite de cetateni -care  astfel, capata denumirea de contribuabili -.  Iar statul, pe langa alte cheltuieli, aparare , invatamant, sanatate, trebuie sa intretina si pe cei amintiti de englezul nostru, guvern, parlament, Coroana – daca este cazul -, si puscariasi.  Cu somerii nu e chiar asa, pt. ca ei, cata vreme au lucrat, au platit asigurari sociale, din care un procent mergea la un fond constituit in acest scop.   Problema spinoasa este a imigrantilor ilegali.  Daca sunt asa multi, e vina statului ca nu si-a pazit bine granitele, iar daca stie de existenta lor, de ce ii accepta?  Problema este din pacate, foarte complexa  si, as zice perfida, asa ca ramane pt. altadata.  Ce vreau eu sa spun in seara asta a propos de subiectul asta, se refera la Romania.

Romanul contribuabil se afla intr’o situatie mult avantajoasa.  In primul rand ca nu are de intretinut Coroana.  In al doilea rand, nici  imigranti nu prea are, problema, practic, nu exista.   in al treilea rand, nici someri nu prea are, ca cei ce nu aveau de lucru, au plecat din tara.   Iar in al patrulea rand, si aici este marele avantaj, nici puscariasi nu mai are ca toti si-au gasit de lucru in guvern si parlament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *