Astazi am avut la pranz supa de rosii si ciulama de pasare cu mamaliga. Supa de rosii, rece si dreasa cu telemea este tot ce poate fi mai bun, vara. Au grecii o multime de soiuri de telemea dar singura care rivalizeaza cu telemeaua de Braila este cea de Cefalonia. Acum ca sa fiu sincer, nu stiu sa spun ce prefer: supa de rosii cu telemea sau supa de brocolo dreasa cu roquefort…
Si am ajuns la ciulama. Aici, alta dilema: ciulama de pasare sau de ciuperci? Si cand ma gandescca, copil fiind, nici nu vroiam sa aud de ciulama, ca sa nu mai vorbesc de mamaliga, desi la noi in casa se manca bine, dar asta am aflat-o mult mai tarziu. Ma rog, cred ca toti copiii fac mofturi la anumite mancaruri. Eu eram amenintat cu “rabdari prajite” daca faceam multe mofturi.
Si asa, leganat de efluviile amintirilor mele culinare, am ajuns la…Nu cumva acesta este Windsor Castle? Ba da, desigur! Dar cum se face ca am ajuns aici? Oh! Azi e 12 Iunie si Majestatea Sa serbeaza 94 de ani. E o varsta… Si mai calareste inca…
Dar aici la Windsor Castle-sau chiar si la Buckingham Palace- oare cum mananca Majestatile Lor ciulamaua? Cu mamaliga sau cu paine?Tare sunt curios. Dar de unde as putea afla? Poate dela ambasada?….Desigur, asa cum exista un atasat militar si un altul cultural, trebue sa existe si un atarat culinar, nu-asa?