CHOUPETTE

Asa se cheama pisica lui Yves Saint- Laurent, sau a lui Karl Lagerfeld sau a altui creator de moda celebru, iar nepoata Aurora a adoptat numele pentru pisica ei. Choupette este numele oficial, pentru cei ai casei este Choupy.
Choupy este de rasa siameza -sau birmaneza- nu stiu bine, nu are arbore genealogic si nici macar certificat de nastere, cert este ca vine din Asia de Sud-Est. Au venit cu ea dela Lamia unde fusesera sa-si vada finii.
In orice caz este o pisica drgalasa si foarte sensibila. N-am vazut-o bine ca are acces liber in toata casa-inclusiv bucatarie- si se ascunde cand intra lume straina in casa. Aurora o iubeste foarte si bag seama ca sentimentul e reciproc daca dorm in acelasi pat.
De cateva zile familia traieste o tragedie: Choupy a urinat cu sange si Aurora este in toate starile. Au fost imediat la veterin care dupa consult le-a spus ca are o pietricica de 5-6 mm. la rinichi si ca sunt doua solutii: interventie chirurgicala sau o anumita dieta foarte severa. Ce s-a intamplat in acel cabinet, nu stiu, ca nici Aurora nu i-a spus lui Zizi, ce am aflat este ca veterinarul le-a spus ca mai bine consulta cinci caini decat asa o pisica.
Au urmat vreo doua-trei zile de framantari, intrebari si indoieli. Problema era, cum va suporta o pisica atat de sensibila si delicata o operatie. Ne-am inteesat si noi la vererinarul lui Max care a opinat pentru operatie, dieta comportand alte riscuri. Nu intru in amanunte, nu este cazul acum. In cele din urma, Miky a transat: “medici suntem, nu ne jucam cu chestiile astea si nu trebuie sa intarziem”. Aurora a trebuit sa se supuna iar Choupy a fost dusa la o clinica specializata in astfel de interventii. Miky si-a vazut in continuare de pacienti iar Aurora a ramas langa scumpa si draga de Choupy.
Ieri s-a scos cu bine piatra -6 mm., cam mult pentru o pisica- si ne-am confruntat acum, cu o alta dilema: ce se intampla cu Choupy?  Ramane la clinica sau merge acasa?  Data fiind relatia dintre ele doua, e usor de banuit ce ar fi dorit nepoata.  Medicii au avertuzat-o de riscurile ce comporta o externare prematura  si ratiunea a dominat in cele din urma si Aurora a fost nevoita sa plece singura acasa.

Azi-dimineata insa, a fost prezent la clinica sa vada cum a petrecut Choupy noaptea si s-o ia acasa , ca destul a suferit biata faptura.   Choupy a  avut nevoie de o perfuzie azi-noapte si de o alta acum de dimineata, spectacol care a emotionat-o peste masura  pe sensibila noastra nepoata.  I s-a prezentat situatia si in concluzie,ca pacienta trebuie sa mai ramana internata cel putin inca o zi.  Am inteles ca Aurora a considerat idea neconvenabila, dateb fiind conditiile de spitalizare departe de cele ideale.  e adevarat ca pisica a fost monitorizata dar, totusi, a fost singura in incapere, n-a avut pe nimeni care sa-i umezeasca boticul sau sa-i tamponeze fruntea de transpiratie.  Lasa ca si curatenia…..

N-am de unde sti in ce forma si cat de vehement si-a exprimat nepoata impresiile, banui ca tonu n-a depasit limita urbanului, caci doctorul, incuviintand intelegator, a impins-on usurel afara  si a rugat-o sa mai treaca si pe seara si sa-i aduca lui Choupy un suc de portocale si ceva cuvinte incrucisate.

Si eu care ziceam ca grecii n-au humor.cuvinte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *