O CERTITUDINE

La niste analize facute prin anii ’93-’94 s-a constatat ca am niste valori suspect de mari ale fosfatazei alcaline si ale γ-GT. Fopsfataza alcalina este o enzima care se gaseste practic in tot organismul si care are valori crescute in timpul copilariei, cand se formeaza tesut osos. γ-GT este o alta enzima aflata im invelisul celulrlor ficatului, pancreasului si inimii. Am fost intrebat daca sunt bautor. Am raspuns ca da, dar amator, nu profesionist.
Banuit de tor soiul de cancere dubioase, pentru elucidare, am fost internat si supus unor examene si analize minutioase care, dupa mai multe zile de cercetari nu au ajuns la niciun rezultat.
Concluzia finala: asta e “naturelul ” meu si gata!
In iarna asta, Vasily, doctorul lui Max, vazand cum evolueaza prostatat lui, ne-a avertizat ca, pentru a-l feri de un cancer de prostata s-ar impune o sterilizare, operatie relativ simpla si care nu i-ar afecta viata sentimentala, Max ne mai fiind la prima tinerete. Nu a fost deloc simplu sa se ia o asemenea decizie, dar dupa multe framantari si tergiversari si avand un vedere si riscul, ne-am hotarat sa -l incredintam lui Vasily. Operatia a reusit si acum, la doua saptamai dela interventie, Max este la fel de bine dispus ca intotdeauna. Interesant este ca, inainte de interventia chirurgicala i s-au facut- asa cum este si normal- analize de sange. Care ce au aratat? Toate in buna regula, doar fosfataza alcalina si γ-GT exagerat de mari… Sa mai spuna cineva ca Max nu estew catelul meu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *