TRAIASCA VICTORIA IN ALEGERI

TRAIASCA  VICTORIA  IN  ALEGERI              Dec. 2014

Cred ca –pentru o data—putem spune ca au iesit ai nostri,  si sa consideram ca este o victorie.  Nu stiu mai nimic despre J.  decat ca in calitate de primar al Sibiului a facut mult bine orasului.  Am banuit ca are ceva valoare dupa denigrarile si injuriile care i s-au  adus.  N-are look politic, nici usurinta in exprimare dar faptul ca nu are acea expresie satisfacuta, acel zambet permanent de campanie electorala, gata in permanenta sa-ti stranga mana cu afabilitate, ca are fraza simpla si la obiect, astea toate ma fac sa sper.  Si tocmai de asta avea nevoie tara: de speranta.  Pt. ca toti oamenii simpli, cinstiti, muncitori si din tara si din afara ei stiau f. bine ca cu Ponta nu exista nici o speranta.  Nu putem face nimic altceva decat sa ne rugam pt. el, ca il asteapta zile grele, toate mafiile se vor arunca sa-l distruga.

Ce este cu totul remarcabil este faptul ca din 1947, adica de 67 de ani este prima oara cand in alegeri s-a auzit glasul tarii si cand avem credinta ca alegerile n-au fost masluite.  Asta e o premiera pt. noi toti cei care nu ne-am nascut inainte de ’40.

Popescu-Tariceanu in primul  interview de Duminica, dupa ce l-a facut incompetent si nepregatit pt. functie, se intreba cu falsa naivitate si candoare: ce vrea sa zica J. cu acel “ne-am luat tara inapoi,  unde era Romania pana acum?  Ar trebui cineva sa-i explice lui P.-T.  ca din ’47 pana in ’89 tara a fost in mana partidului communist iar in ’89 afost confiscata de fosta nomenclatura si de emanatiile ei.  Tara a fost jefuita, jecmanita, siluita.  Si inca nu ne-am luat-o, ea inca se afla in mainile acelor care au mostenit si ce n’au avut.  Acelor care in ’89-’90 faceau spume la gura urland: ”nu ne vindem tara” si “jos boierii” iar acum sunt mari proprietari, nu de “ mosii” ci de “domenii”.

Faptul ca este protestant il ajuta.  Prin educatie, spirit, mentalitate cred ca e  pregatit pt. ce-l asteapta, si cred ca stie ce-l asteapta.

Entuziasmul oamenilor dupa comunicarea primelor evaluari-si din tara si din afara-  se vedea bine ca nu era orchestrat .  Bucuria si satisfactia erau sincere .  Desigur, nu atat ca a iesit J. –care nu era  asa de cunoscut- cat pt. faptul ca a pierdut Ponta, care –indiferent de eticheta pe care si-a pus-o- este vazut ca mostenitorul si urmasul comunismului.

In fond, poate sa fie destinul tarii acesteia, ca odata la 150 de ani sa aducem un neamt sa faca ordine. Doamn-ajuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *